Tankar om sorg

Det är viktigt att ta sorgen på allvar. Den kan uttrycka sig väldigt olika hos olika människor. Oftast är det viktigt att dela sorgen med människor som man har omkring sig och känner förtroende för. Det kan handla om att berätta om sina tankar och dela sina känslor, istället för att förtränga eller ignorera. 

Många böcker och hemsidor ger god vägledning och kunskap om detta. Nedan finns länkar till några sidor som tar upp frågan om sorg, men den som söker på internet hittar givetvis fler sidor.

1177 – När någon har dött
Röda korset – Sorg
Svenska kyrkan – Om sorg
Cancerfonden – Att ha förlorat någon

Samtalsstöd

Jourhavande medmänniska

Den ideella föreningen jourhavande medmänniska bedriver jourtelefon och chattverksamhet för alla människor som önskar någon att tala med. De har sin telefonlinje öppen under kvällar och nätter. Du når den via 08-702 16 80 och hittar mer information på deras hemsida www.jourhavande-medmanniska.se.

Jourhavande präst

Du kan ta kontakt med församlingen för att få kontakt med någon präst eller diakon att samtala med. Under kvällar och nätter finns jourhavande präst som man når via larmnumret 112. Många frikyrkor har också anställda pastorer och diakoner som kan hjälpa till med samtal. Information brukar finnas via deras hemsidor om hur man får kontakt med dem.